http://efficientboekhouden.nl/wp-content/uploads/2014/02/blauwe-maandag.jpgVeel mensen hoeven geen aangifte te doen. Als u wel aangifte moet doen, krijgt u hierover van ons een brief (aangiftebrief). Hebt u geen aangiftebrief gekregen? Dan kunt u mogelijk toch belasting terugkrijgen. Kijk daarom altijd in het aangifteprogramma of u hier recht op hebt.


Soms hebt u al belasting betaald, en kunt u hiervan een deel terugvragen. In het aangifteprogramma ziet u precies hoeveel u terugkrijgt.


Wanneer belasting terugvragen?

Over uw loon of uitkering wordt belasting ingehouden. Afhankelijk van uw persoonlijke omstandigheden kunt u mogelijk een deel van die belasting terugkrijgen. Bijvoorbeeld als u kinderen hebt, als u studeert, of als u niet het hele jaar hebt gewerkt.


Aangifteprogramma invullen

De snelste manier om te zien of u belasting terugkrijgt, is met het aangifteprogramma. Voor de aangifte van 2013 kunt u gebruikmaken van de vooraf ingevulde aangifte. Tot 1 juli 2014 kunt u voor de aangifte van 2012 ook gebruikmaken van de vooraf ingevulde aangifte. Voor de aangifte over eerdere jaren is dat niet mogelijk. Zijn uw gegevens van te voren door ons ingevuld? Controleer ze dan en verbeter ze als dat nodig is. Vul uw aangifte verder helemaal in.


Neem bij twijfel contact op.