Online boekhouden

0523 760 067

HomeInformatieOnline boekhouden

Online boekhouden

Online boekhouden

De voordelen van online boekhouden

Boekhouden is misschien niet uw favoriete bezigheid, maar het hoort er nou eenmaal bij. Gelukkig kan het tegenwoordig een stuk efficiënter en makkelijker dankzij online boekhouden met Reeleezee in combinatie met SCAN@ME Reeleezee.


Bespaart tijd


  • Boekhouden is een van de minst favoriete bezigheden van ondernemers, maar het hoort er wel bij. Gelukkig kan deze noodzakelijke klus in het digitale tijdperk efficiënter en makkelijker worden volbracht. “Online de financiële administratie bijhouden bespaart je nogal wat tijd.”
  • Groot voordeel van online boekhouden is dat u niet alleen de boekhouding, maar ook de overige administratie eenvoudig kunt bijhouden. Alle administratie staat online, dus er hoeft niets geïnstalleerd te worden. Door in te loggen kunt u overal toegang krijgen tot de actuele gegevens.

Flexibel
“Online boekhouden is geschikt voor iedere ondernemer omdat het zo flexibel is”, zegt Albert Nieborg. “De één zal veel gebruikmaken van het bijhouden van artikelen, de ander van uren. Alles is geïntegreerd met elkaar, dus gegevens hoeven maar één keer vastgelegd te worden. Van een offerte kan bijvoorbeeld heel gemakkelijk een factuur worden gemaakt. Dit gemak bespaart je nogal wat tijd.”


Toegankelijk
U hoeft geen whizzkid te zijn om u boekhoudsoftware eigen te maken. De programma’s zijn helder en toegankelijk. Het vergt in eerste instantie alleen een tijdsinvestering: het inscannen van papieren gegevens duurt even. Maar op termijn bespaart u heel veel tijd doordat het programma voor u werkt.

Online boekhouden scheelt ook ruimte in het archief. Alles is immers digitaal én goed beveiligd. Er worden dagelijkse back-ups van de gegevens gemaakt.

De accountant kan via een inlogcode toegang krijgen tot de laatste cijfers en zo een passend advies geven. Albert: “Veel ondernemers gaan stuk doordat ze hun administratie niet op orde hebben. Maar als jij je cijfers kent, kun je tijdig ingrijpen en bijvoorbeeld een dure aankoop uitstellen. Ik heb op deze manier al veel van zijn cliënten behoed voor een faillissement.”

Online boekhouden is de toekomst, meent hij. “Alles wordt gedigitaliseerd en daar hoort dit deel van de onderneming ook bij.”

Belangrijk om te weten
Na het lezen van het bovenstaande, overweegt u misschien om meteen met internetboekhouden te beginnen. Maar het is belangrijk om de onderstaande punten nog even na te lopen.

Integratie met andere software
Controleer of het internetboekhoudprogramma van uw keuze geïntegreerd kan worden met andere software die u gebruikt.


Conversie
Stapt u met uw huidige boekhouding over op internetboekhouden, dan ontkomt u helaas niet aan een conversieprobleem. Alle gegevens moeten omgezet worden naar het nieuwe programma. Bovendien is het toch altijd even wennen aan een nieuw programma: dat geldt voor u, maar zeker ook voor uw personeel.

Aansprakelijkheid
Let goed op wat er in het contract met de leverancier van de online dienst staat over de aansprakelijkheid bij calamiteiten. Niets bijzonders, maar wel goed om even expliciet na te kijken.